Displazija kukova kod pasa

Displazija kukova kod pasa drastično smanjuje kvalitet života Vašeg ljubimca ⚠️

Displazija kukova kod pasa je nasledni deformitet zgloba kuka i jedan od najčešćih ortopedskih problema kod velikih rasa pasa. Iako se češće prisutan kod velikih rasa, nije striktno ograničen na njih, i može se javiti kod svih rasa.

Displazija kukova kod pasa je stanje koje se javlja u fazi rasta. Ovo stanje postepeno dovodi do labavljenja zgloba kuka, što uzrokuje disfunkciju i bol. Kako pas raste, hrkavice i kosti zgloba kuka počinju da se troše.

Vremenom, dolazi do pogoršanja stanja, pojave artritisa, atrofije mišića, ograničene pokretljivosti i potpunog gubitka funkcije zgloba kuka.

Redovni veterinarski pregled ponekad može biti dovoljan veterinaru da posumnja na displaziju kuka. U ostalim slučajevima, na vlasnicima je da obaveste svog veterinara kada primete nelagodnost ili neki od znakova koji bi mogli ukazati na ovo stanje.

Ukoliko želite da oglasite psa , mačku ili neku drugu životinju za udomljavanje, molimo vas pripremite kratak opis životinje, slike i broj telefona na koji vas neko može kontaktirati. Hvala! Udomi, ne kupuj!

Postavi oglas